Skip to Content

Do you join Teched LV?

 

Today I want to share my agenda for SAP-Teched LV if I would be there.

As an ABAPer I tried to put an agenda together which fits in that field. Of course there is more than ABAP buzzing today, so there must be more than just the ABAP-Platforms sessions. And it remains every year the same, there are a lot more sessions available, than time. So I have focused that it will be not end up in running from one door to the other…

Maybe you find a session you hadn’t target on:-)

I have put the session below sorted by day and added also my expectation what I think you can get out of it.

 

Tuesday – A cloudy begin

Number Description Type Day Time
CPL 801

Road Map for SAP API Management and SAP API Business Hub

Expectation:

Get out if there is something valuable in for me and my company

Road Map Session (30min) Tuesday 11:00 a.m. – 11:30 a.m.
CPL119

SAP Cloud Platform: Overview

Expectation:

SCP is evolving and growing a lot faster than I have time to look at. Let’s see what’s new.

Lecture (1hr) Tuesday 12:15 p.m. – 01:15 p.m.
CPL121

Getting the Most Out of SAP Cloud Platform

Expectation:

We use SCP as a company. I’m not one of this heavy users there, so let’s see if I could dive more into this area especially with a focus on my daily task with my customers

Lecture (1hr) Tuesday 02:00 p.m. – 03:00 p.m
CPL164

An Application Developers’s Guide to SAP Cloud Platform Business Rules

Expectation:

Hands-On are always awesome and that is just something on my SAP-bucketlist. So let’s get the hands dirty.

Hands-On Workshop (2hr) Tuesday 04:30 p.m. – 06:30 p.m.

Wednesday – Finding a solution on the road to S/4

S4H110

Business Process Improvement to Prepare for the Transition to SAP S/4HANA

Expectation:

Always important for me, because this will be one of my main-tasks in the near future. A lot of our customers will have to move the next years.

Lecture (1hr) Wednesday 08:00 a.m. – 09:00 a.m.
S4H119

Extensibility Overview of SAP S/4HANA

Expectation:

Always important for me, because this will be one of my main-tasks in the near future. A lot of our customers will have to move the next years.

Lecture (1hr) Wednesday 10:30 a.m. – 11:30 a.m.
S4H623

Play Around with ABAP Development Tools in Eclipse

Expectation:

The main tool for us as developers. So the question is more, why won’t attend here.

CodeJam mini-editions (1hr) Wednesday 01:45 p.m. – 02:45 p.m.
S4H300

Boost Performance for CDS Views

Expectation:

One of those major improvements over the last years to the ABAP-Stack. I think nearly everybody can get additional information out of that session.

Lecture (1hr) Wednesday 03:15 p.m. – 04:15 p.m.

 

Thursday – Finding some cool solutions for you and your boss

DX123

Using Pilot Projects to Introduce Developers to SAPUI5

 

Expectation:

Another hot topic. Do I have to add something?

Lecture (1hr) Thursday 08:00 a.m. – 09:00 a.m.
HBD134

End to End from SAP Analytics Cloud to SAP HANA

 

Expectation:

I hope to get something nice out, which is easy to use and gives a introduction to analytics cloud. Have to add, that this is not my area, but always stay curious;-)

Lecture (1hr) Thursday 10:30 a.m. – 11:30 a.m.
DX131

Lockheed Martin: UX Strategy, Tools, and Concepts “The Road to SAP S/4HANA”

 

Expectation:

Some as some above. HAving real world stories add salt to the event. There is no fence, nothing marketing, just one person in front telling you what happened.

Lecture (1hr) Thursday 02:00 p.m. – 03:00 p.m.
CPL123

A How-to: Microservices on SAP Cloud Platform

 

Expectation:

Get some benefits of microservices explained and also some examples what time to invest

Lecture (1hr) Thursday 03:15 p.m. – 04:15 p.m.
S4H215

SAP S/4HANA Embedded Analytics

 

Expectation:

Want to compare this session with HBD134 and figure out the diffrence. At the end I hope to have something like do this or that in my hand

Lecture (1hr) Thursday 05:45 p.m. – 06:45 p.m.

Run through? Good. Maybe you have recognized that there are still some timeslots between the agenda. This time I would go to the showfloor, see the different showcases and of course network, network, network!

As a summary I just have to add:

Have fun and don’t miss the party!

 

~florian

Sorry for the table and that it looks like there is not enough space… but you know, the white space around is some kind of awesome now ci 😉

 

 

To report this post you need to login first.

2 Comments

You must be Logged on to comment or reply to a post.

  1. Joachim Rees

    Hey Florian,

    isn’t it kind of cruel to yourself putting up such a nice agenda with all those interesting sessions, whilst you will not be able to attend them?!

    (At least, that’s what i read out of your statement

    “SAP-Teched LV if I would be there.”

    )

    Then again, I see that others can benefit from it, and that’s what community is all about!

     

    I think the tip not to overload your schedule is a very good one!

     

    best

    Joachim

    (0) 
  2. Florian Henninger Post author

    Hi Joachim,

     

    yes, I’m not able to go there. There will be the time I get there… but not this year. I love to build me an virtuell agenda because I also can prove myself if I have focused on the correct topics. So it’s a win win for the community and also for me:-)

    ~Florian

    (2) 

Leave a Reply