Skip to Content
Product Information
Author's profile photo ANKIT CHAUHAN

While deploying extension on Cloud, you find that the add-on stays in ‘To Install’ status in Cloud Control Center

While deploying the extension on Cloud, you find that the add-on stays in ‘To Install’ status in Cloud Control Center. Below are the possible solution and troubleshooting steps:

  1. Restart SAP Business One Client Agent service on presentation server.
  2. If this add-on was deployed before, then clear this add-on from Cloud Control Center and presentation server. (CCC)

Recommended steps:

  1. Unassign add-on from the Tenants.
  2. Undeploy add-on from service units times.
  3. Remove extension from CCC.
  4. Clear add-on from presentation server:
  5. Delete add-on folder from “C:\Program Files (x86)\SAP\SAP Business One\AddOns”
  6. Delete add-on relevant information in “C:\Program Files (x86)\SAP\SAP Business One\AddOnsLocalRegistration.sbo”. If you have only one add-on, you can just delete it. It will be created again.
  7. Put the extension in incoming\provider folder.
  8. Sync extension.
  9. Deploy service unit.
  10. Assign Tenants.
  11. Restart Client Agent service on presentation server if showing To install status.

Assigned Tags

      6 Comments
      You must be Logged on to comment or reply to a post.
      Author's profile photo Diego Gutierrez
      Diego Gutierrez

      It works for me, thanks!

      Author's profile photo Former Member
      Former Member

      Hi, does this work uninstalling too?

      Author's profile photo Pramod Bhujabal
      Pramod Bhujabal

      Extensions not showing on browser access.

      How can I use extensions on browser access?

      Author's profile photo Pramod Bhujabal
      Pramod Bhujabal

      Got the solution I follow SAP Note: 2354916 .

       

       

      Author's profile photo 景璐 韩
      景璐 韩

      hi Ankit,

      I follow your recommendation, but I got now installation failure after several times. And I cannot open the SBO client on presentation server, it tells no company, then stopped.

      I m logging as an cloud operator, which is defined as a local administrator.

      many thanks,

       

      Jinglu Han

       

      Author's profile photo Hua Gong
      Hua Gong

      there is another reason may cause the error: sap b1 client agent logon with local account, or even missing

       

      I install that manually from "SAP B1ClientAgent Installation" folder under B1 client setup folder, change logon account to a domain admin account, and restart the service.