Skip to Content

Discover SAP TechEd Las Vegas. Check out the premier SAP tech conference – created expressly for developers, engineers, and technologists. There’s a lot to choose from – we’ve put together an agenda that’s designed to meet your needs as an OEM Partner so you can tailor your experience.

Tracks where you can learn, explore, and build

  • Gain insight into SAP strategy and product direction from the executive leadership team
  • Get advice, best practices, and how-to tips from the SAP technology experts you trust
  • Meet with SAP developers and designers and get hands-on advice
  • Create your own app within minutes with the SAP HANA Cloud Platform
  • Discover the latest SAP technologies and the services and tools to fully leverage them

Gain Insight into SAP Strategy and Product Direction with the SAP Executive Keynote by Björn Goerke. Björn oversees SAP’s technology platform product development and research activities for both on-premise and Cloud solutions, driving innovation with a global team of more than 3,500 employees in SAP Labs in Germany, India, Bulgaria, United States, Israel, and several additional countries. Björn oversees the development of SAP HANA Cloud Platform, SAP’s Platform-as-a-Service offering enabling the digital transformation of SAP customers, and its core service for Integration & Orchestration, User Experience Platform & Mobile, Security, Development and Operations.

Monday, September 19 • 6:00 p.m.–7:15 p.m. Venetian Ballroom, Level 2

Hear more from top SAP executives and find out what’s next for SAP technologies  in the Strategy Talks. Get more information here

Attendees get conference highlights, agenda, session details, maps, in-app messaging, and more. Download the Event Mobile App here. Hands-On Workshop Reservations Now Open! Browse the session catalog and build your agenda here. Watch Live from Las Vegas . SAP TechEd Online is the source for live broadcasts,  interviews, session replays, and more http://events.sap.com/teched/en/home .

Get Agenda-at-a-Glance here . While you tweet about the sessions and your experience don’t forget to use the Hashtag #SAPTechEd 2016  and include @SAPPartnerbuild in your tweets.

Hands-on Workshops and Lectures – 


Show Floor


SAP InnoJam and Demo Jam



Networking Reception

Monday, September 19, 2016

SAP Executive Keynote: Björn Goerke, Executive Vice President and Corporate Officer, SAP Product & Innovation Technology
6:00 p.m. – 7:00 p.m. | Venetian Ballroom, Level 2

Tuesday, September 20, 2016

SAP Customer Keynote: TBD
6:00 p.m. – 7:00 p.m. | Venetian Ballroom, Level 2

Time

Topic

Session Type

Hot Topics

5:15 p.m. – 6:15 p.m.

Rise of the Robots and Ways to Revolutionize and Simplify How You Use Them

Lecture (1hr)

Cloud, SAP HANA Platform,
Big Data, SAP S/4HANA,
Internet of Things (IoT)

Here are some of the top OEM Sessions recommended

SAP Analytics Content Sessions

SID

Time

Topic

Session Type

Hot Topics

Tuesday, September 20, 2016

DMM160

12:30 p.m. – 2:30 p.m.

Experience SAP HANA Smart Data Integration and Smart Data Quality Firsthand

Hands-On Workshop (2hr)

Cloud, Analytics, SAP HANA Platform

ANP600

5:00 p.m. – 6:00 p.m.

Start Developing with SAP HANA Cloud Platform Predictive Services

CodeJam mini-editions (1hr)

Analytics, SAP HANA Platform

DMM807

5:00 p.m. – 6:00 p.m.

Road Map Q&A: SAP Master Data Governance

Road Map Q&A (1hr)

Cloud, Analytics, SAP HANA Platform, Big Data, SAP S/4HANA, Digital Business Framework

Wednesday, September 21, 2016

ANP218

10:30 a.m. – 11:30 a.m.

Agile Analytics with SAP BusinessObjects Lumira

Lecture (1hr)

Analytics, User Experience, SAP HANA Platform, Big Data

ANP360

10:30 a.m. – 12:30 p.m.

Integration and Scripting with SAP BusinessObjects Predictive Analytics

Hands-On Workshop (2hr)

Analytics

ANP601

1:45 p.m. – 2:45 p.m.

Mashup SAP BusinessObjects BI & SAP BusinessObjects Lumira with Extensions

CodeJam mini-editions (1hr)

Analytics, User Experience

DMM807

5:00 p.m. – 6:00 p.m.

Road Map Q&A: SAP Master Data Governance

Road Map Q&A (1hr)

Cloud, Analytics, SAP HANA Platform, Big Data, SAP S/4HANA, Digital Business Framework

Thursday, September 22, 2016

DMM160

10:30 a.m. – 12:30 p.m.

Experience SAP HANA Smart Data Integration and Smart Data Quality Firsthand

Hands-On Workshop (2hr)

Cloud,Analytics,SAP HANA Platform

ANP360

4:30 p.m. – 6:30 p.m.

Integration and Scripting with SAP BusinessObjects Predictive Analytics

Hands-On Workshop (2hr)

Analytics

SAP Database Sessions

SID

Time

Topic

Session Type

Hot Topics

Tuesday, September 20, 2016

DMM200

8:00 a.m. – 9:00 a.m.

SAP HANA Vora: Overview, Architecture, Use Cases, and Road Map

Lecture (1hr)

Analytics, Big Data, IoT

DEV204

9:15 a.m. – 10:15 a.m.

What’s New in Native Application Development with SAP HANA

Lecture (1hr)

Cloud, Analytics, SAP HANA Platform, Big Data

DMM809

12:00 p.m. – 1:00 p.m.

Road Map Q&A: SAP Adaptive Server Enterprise (SAP ASE)

Road Map Q&A (1hr)

SAP HANA Platform

TEC835

2:00 p.m. – 3:00 p.m.

Road Map Q&A: SAP HANA Platform

Road Map Q&A (1hr)

SAP HANA Platform

ANP805

4:00 p.m. – 5:00 p.m.

Road Map Q&A: SAP BusinessObjects Cloud and SAP Digital Boardroom

Road Map Q&A (1hr)

Cloud

DEV711

4:15 p.m. – 4:45 p.m.

Embedding SAP HANA Cloud Platform Predictive Services into HTML5 Apps

Code Review (30min)

Cloud, Analytics, SAP HANA Platform, Big Data

Wednesday, September 21, 2016

DMM809

2:00 p.m. – 3:00 p.m.

Road Map Q&A: SAP Adaptive Server Enterprise (SAP ASE)

Road Map Q&A (1hr)

SAP HANA Platform

MOB208

3:15 p.m. – 4:15 p.m.

Experience the Art of SAP Fiori Apps

Lecture (1hr)

User Experience

TEC835

4:00 p.m. – 5:00 p.m.

Road Map Q&A: SAP HANA Platform

Road Map Q&A (1hr)

SAP HANA Platform

DMM200

4:30 p.m. – 5:30 p.m.

SAP HANA Vora: Overview, Architecture, Use Cases, and Road Map

Lecture (1hr)

Analytics, Big Data, IoT

Thursday, September 22, 2016

DEV204

9:15 a.m. – 10:15 a.m.

What’s New in Native Application Development with SAP HANA

Lecture (1hr)

Cloud, Analytics, SAP HANA Platform, Big Data

ANP805

1:00 p.m. – 2:00 p.m.

Road Map Q&A: SAP BusinessObjects Cloud and SAP Digital Boardroom

Road Map Q&A (1hr)

Cloud


SAP HANA Platform Content Sessions



SID

Time

Topic

Session Type

Hot Topics

Tuesday, September 20, 2016

DMM200

8:00 a.m. – 9:00 a.m.

SAP HANA Vora: Overview, Architecture, Use Cases, and Road Map

Lecture (1hr)

Analytics, Big Data, IoT

DMM203

8:00 a.m. – 9:00 a.m.

New Approaches for Data Modeling with SAP HANA

Lecture (1hr)

Analytics, SAP HANA Platform, Big Data, SAP S/4HANA

TEC101

9:15 a.m. – 10:15 a.m.

SAP HANA Platform Road Map

Lecture (1hr)

SAP HANA Platform

DEV204

9:15 a.m. – 10:15 a.m.

What’s New in Native Application Development with SAP HANA

Lecture (1hr)

Cloud, Analytics, SAP HANA Platform, Big Data

DMM809

12:00 p.m. – 1:00 p.m.

Road Map Q&A: SAP Adaptive Server Enterprise (SAP ASE)

Road Map Q&A (1hr)

SAP HANA Platform

INT201

1:30 p.m. – 2:30 p.m.

An Update on Our Strategy for Cloud Integration

Lecture (1hr)

Cloud, SAP HANA Platform, IoT

DMM808

2:00 p.m. – 3:00 p.m.

Road Map Q&A: SAP Replication Server

Road Map Q&A (1hr)

TEC835

2:00 p.m. – 3:00 p.m.

Road Map Q&A: SAP HANA Platform

Road Map Q&A (1hr)

SAP HANA Platform

TEC201

4:00 p.m. – 5:00 p.m.

SAP HANA Extended Application Services: From Classic to Advanced Model

Lecture (1hr)

Cloud, SAP HANA Platform

Wednesday, September 21, 2016

TEC102

8:00 a.m. – 9:00 a.m.

A Comprehensive Introduction to SAP HANA

Lecture (1hr)

Analytics, SAP HANA Platform

UX162

8:00 a.m. – 12:00 p.m.

Design Your SAP Fiori Application

Design Thinking Session

User Experience

DMM117

10:30 a.m. – 12:30 p.m.

SAP HANA Processing Services: Text, Spatial, Graph, Series, and Predictive

Lecture (2hr)

Analytics, Big Data, IoT

DMM206

11:45 a.m. – 12:45 p.m.

SAP HANA Virtualized: New Options and a Comparison to Multitenancy

Lecture (1hr)

SAP HANA Platform

ITM214

2:00 p.m. – 4:00 p.m.

Data Center Architecture for SAP HANA (On Premise, Hybrid, Cloud)

Lecture (2hr)

Cloud, SAP HANA Platform


SID

Time

Topic

Session Type

Hot Topics

Wednesday, September 21, 2016

DMM262

2:00 p.m. – 4:00 p.m.

SAP HANA Vora: Implementation and Best Practices

Hands-On Workshop (2hr)

Analytics, SAP HANA Platform,
Big Data,
IoT

DEV160

4:30 p.m. – 6:30 p.m.

Intro to SAP HANA Database Development with Deployment Infrastructure

Hands-On Workshop (2hr)

Cloud, Analytics, SAP HANA Platform, Big Data

Thursday, September 22, 2016

DMM301

11:45 a.m. – 12:45 p.m.

Key Technical Considerations for Leveraging SAP HANA Smart Data Access

Lecture (1hr)

Analytics, SAP HANA Platform,
Big Data

DMM269

10:30 a.m. – 12:30 p.m.

End-to-End Model Performance Analysis in Native SAP HANA Platform Scenarios

Hands-On Workshop (2hr)

Analytics, SAP HANA Platform

Friday, September 23, 2016

DMM109

8:00 a.m. – 9:00 a.m.

Information Excellence Inside the Digital Core

Lecture (1hr)

SAP HANA Platform

DMM167

8:00 a.m. – 10:00 a.m.

Implementing Streaming Analytics for Real Time Alerting and Response

Hands-On Workshop (2hr)

Analytics,SAP HANA Platform,Big Data,Internet of Things (IoT)

DMM270

8:00 a.m. – 10:00 a.m.

Spacial Analytics with SAP HANA

Hands-On Workshop (2hr)

Analytics, SAP HANA Platform

Big Data

ITM361

8:00 a.m. – 10:00 a.m.

SAP HANA Database Operations Enhanced

Hands-On Workshop (2hr)

Cloud, SAP HANA Platform, Security

SEC161

8:00 a.m. – 10:00 a.m.

Learn from Experts:  Secure and Extend Advanced SAP HANA applications

Hands-On Workshop (2hr)

Cloud, SAP HANA Platform

Friday, September 23, 2016

DEV107

10:30 a.m. – 11:30 a.m.

Introduction to the SAP Web IDE for SAP HANA

Lecture (1hr)

SAP HANA Platform, SAP S/4HANA

DMM271

10:30 a.m. – 12:30 p.m.

Introduction to Predictive Modeling and Application Deployment for SAP HANA

Hands-On Workshop (2hr)

Analytics, SAP HANA Platform

Big Data

SAP HANA Cloud Platform Content Sessions

SID

Time

Topic

Session Type

Hot Topics

Tuesday, September 20, 2016

DEV117

8:00 a.m. – 9:00 a.m.

Getting Started with Geospatial Topics on SAP HANA Cloud Platform for Free

Lecture (1hr)

Cloud, Analytics, SAP HANA Platform

DEV101

8:00 a.m. – 9:00 a.m.

SAP HANA Cloud Platform Now – and the Road Ahead

Lecture (1hr)

SAP HANA Platform

MOB603

1:15 p.m. – 2:15 p.m.

Getting Started on the Mobile Services of SAP HANA Cloud Platform

CodeJam mini-editions (1hr)

DEV113

1:30 p.m. – 2:30 p.m.

Building Extensions on SAP HANA Cloud Platform – Lessons Learned

Lecture (1hr)

Cloud, SAP HANA Platform, Security

INT300

1:30 p.m. – 2:30 p.m.

Migration Use Cases for SAP HANA Cloud Platform

Lecture (1hr)

Cloud, SAP HANA Platform, SAP S/4HANA

SEC728

3:45 p.m. – 4:15 p.m.

Develop Secure Cloud LoB Extensions Using SAP HANA Cloud Platform

Code Review (30min)

Cloud, Security

TEC107

4:00 p.m. – 5:00 p.m.

How to Innovate Your Business with SAP HANA Cloud Platform

Lecture (1hr)

Cloud, SAP S/4HANA, IoT

ANP600

5:00 p.m. – 6:00 p.m.

Start Developing with SAP HANA Cloud Platform Predictive Services

CodeJam mini-editions (1hr)

Analytics, SAP HANA Platform

INT831

5:00 p.m. – 6:00p.m.

Road Map Q&A for SAP HANA Cloud Platform, Integration Service

Road Map Q&A (1hr)

Cloud

INT110

5:15 p.m. – 6:15 p.m.

Rise of the Robots and Ways to Revolutionize and Simplify How You Use Them

Lecture (1hr)

Cloud, SAP HANA Platform,
Big Data, SAP S/4HANA,
IoT

SID

Time

Topic

Session Type

Hot Topics

Wednesday, September 21, 2016

DEV203

8:00 a.m. – 9:00 a.m.

Developing Cloud-Native Apps on SAP HANA Cloud Platform

Lecture (1hr)

Cloud

DEV200

10:30 a.m. – 11:30 a.m.

Using Cloud Foundry–Based Features of SAP HANA Cloud Platform

Lecture (1hr)

Cloud, SAP HANA Platform, IoT

DEV830

11:00 a.m. – 12:00 p.m.

Road Map Q&A: SAP HANA Cloud Platform

Road Map Q&A (1hr)

Cloud

SEC101

11:45 a.m. – 12:45 p.m.

SAP HANA Cloud Platform – A Security Overview

Lecture (1hr)

Cloud, Security

DEV262

4:30 p.m. – 6:30 p.m.

Develop Business Services with Cloud Foundry on SAP HANA Cloud Platform

Hands-On Workshop (2hr)

Cloud

SAP IoT Content Sessions

SID

Time

Topic

Session Type

Hot Topics

Tuesday, September 20, 2016

INT268

8:00 a.m. – 10:00 a.m.

SAP HANA Cloud Platform, Integration Services, in the Context of IoT

Hands-On Workshop (2hr)

Cloud, SAP HANA Platform, IoT

TEC107

4:00 p.m. – 5:00 p.m.

How to Innovate Your Business with SAP HANA Cloud Platform

Lecture (1hr)

Cloud, SAP S/4HANA, IoT

Wednesday, September 21, 2016

TEC260

8:00 a.m. – 10:00 a.m.

Using SAP Plant Connectivity to Connect to Industry 4.0-Capable Devices

Hands-On Workshop (2hr)

IoT

TEC110

9:15 a.m. – 10:15 a.m.

IoT Made Easy – How to Create IoT Apps for Smart Connected Business

Lecture (1hr)

SAP HANA Platform, Big Data, IoT

ANP105

2:00 p.m. – 3:00 p.m.

Turning Big Data and IoT into Intelligence You Can Actually Use

Lecture (1hr)

Analytics, SAP HANA Platform,
Big Data, IoT

DEV201

2:00 p.m. – 3:00 p.m.

IoT Developer Experience for Building IoT Applications Efficiently

Lecture (1hr)

Cloud, Analytics, SAP HANA Platform, Big Data, IoT, Digital Business Framework

DEV263

2:00 p.m. – 4:00 p.m.

Get Your Hands on SAP HANA Cloud Platform, Internet of Things Services

Hands-On Workshop (2hr)

Cloud, Big Data, IoT

INT109

2:00 p.m. – 3:00 p.m.

High Data Volumes in IoT and Big Data Scenarios with Messaging as a Service

Lecture (1hr)

Cloud, SAP HANA Platform,
Big Data, IoT

TEC202

4:30 p.m. – 5:30 p.m.

Develop Differentiating IoT Scenarios Using a Microservice Architecture

Lecture (1hr)

Cloud, Analytics, SAP HANA Platform, Big Data, IoT, Digital Business Framework

SEC205

5:45 p.m. – 6:45 p.m.

Recommended Practices for Security in Industrial IoT Scenarios

Lecture (1hr)

IoT, Security

Some of the below information will help you take full advantage of the event-

Help #GENYOUthNow nurture child health and wellness using data at the #SAPTechEd Viz-a-thon http://spr.ly/6015BACAJ

Your #ASUG #SAPTechEd Brochure http://ow.ly/42ht304g5cm

Prep for #SAPTechEd Las Vegas: http://spr.ly/6019BACSD pic.twitter.com/5CRhzGBKqb

Here’s our lineup of SAP Execs presenting Strategy Talks at #SAPTechEd Las Vegas http://spr.ly/6010Bfq1C

Check out the current list of exhibitors joining us in Las Vegas http://spr.ly/6018Bf5YK #SAPTechEd

Demo Jam Night

Wednesday, September 21 • 8:00 p.m.–9:30 p.m.

Live Studio, Hall G, Level 1

The ultimate developer competition! For 36 hours before the start of SAP TechEd Las Vegas, teams with compete at SAP InnoJam to build innovative solutions. Watch the six finalists compete at DemoJam and vote for your favorite.

20th Anniversary Celebration

Thursday, September 22, 7:00 p.m.–10:00 p.m

Where: Gilley’s and Señor Frog’s

Get together with colleagues and new friends and have a fun evening of entertainment, great food, and drink! Admission to this private event is included in your conference registration. Your conference badge is required for admission. No one under 21 will be admitted.

Have fun and wish all our OEM Partners attending and exhibiting a successful SAP TechED. You can also download these above session agendas here

To report this post you need to login first.

Be the first to leave a comment

You must be Logged on to comment or reply to a post.

Leave a Reply