Skip to Content
Author's profile photo Attila Farago

SAP CodingKids – Első Scratch Találkozó

/wp-content/uploads/2015/11/cody_legal_01_838961.pngElső Scratch Találkozó az SAP-ban

A Scratch program egyre több helyen jelenik meg, de Magyarországon egyelőre még kevéssé terjedt el. Kezdő szinttől indulva nagyon hamar elsajátítható a használata, és magyar nyelven is elérhető. Segítségével nemcsak játékok, hanem iskolai beadandó feladatok is elkészíthetők. Az SAP magyarországi fejlesztőközpontjában pár lelkes munkatárs összeállt, hogy a programozás örömét segítsen minél több gyereknek megmutatni. Az SAP CodingKids programban 2014 ősszel és 2015 tavasszal összesen 37 játékos programozói tanórát tartottunk vendégelőadóként közel 900 gyereknek iskolai órák keretében.

Néhány iskola, ahol jártunk már az SAP CodingKids program keretében: többek között az Eötvös Gimnázium, a Madách Gimnázium, Újbuda Alma Mater, Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium, Patrona Hungariae. A tanórák után több tanártól, iskolától érkezett olyan visszajelzés, hogy szívesen oktatnák saját maguk is a programot a segítségünkkel. Felmerült továbbá igény óravázlatra és szakmai konzultációra is.

Az SAP CodingKids Scratch Találkozón egy-egy óravázlatot fogunk bemutatni lépésről-lépésre, és a Scratch oktatásával kapcsolatos kérdésekre is szívesen válaszolunk. Szeretettel várunk tanárokat – informatikai és nem informatika tanárokat egyaránt -, osztályfőnököket és bárkit, akik érdekel, hogy lehet színesíteni Scratch segítségével egy-egy tanórát.

A találkozónak szívesen biztosít helyszínt az SAP Magyarország (III. kerület, Óbuda, Záhony utca 7. Graphisoft Park, S épület), és a részvétel természetesen térítésmentes.

Szívesen látjuk november 26-án csütörtökön, 17.00 órára egy kötetlen beszélgetésre és egy pizzázásra.


Kérjük, részvételi szándékát az alábbi linken jelezze, hogy megfelelően készülhessünk.
http://doodle.com/poll/3kxamf6kntif4txf#table

Kérdés esetén további információért kérjük, keresse Pásztor Biankát a bianka.pasztor@sap.com email címen.

Rövid összefoglaló a CodingKids programról: http://scn.sap.com/blogs/codingkids

Üdvözlettel,
Az SAP CodingKids szervező csapata

Assigned Tags

      Be the first to leave a comment
      You must be Logged on to comment or reply to a post.