Following up from 1.4 Adhoc Template – search query I noticed today that in SP2 of Design Studio there is a new Generic template.  See below.

1FIG.png

Figure 1

First create a new application and select Generic Analysis Template

/wp-content/uploads/2015/04/2error_685553.png

Figure 2

Let’s say I do nothing except execute the application locally.  I get a message (shown above) that tells me to enter the XSYSTEM and XQUERY – XSYSTEM is the system ID on your SAP Gui and XQUERY is the BEx query.  Once I do that, I see success, shown below:

/wp-content/uploads/2015/04/3view_685554.png

Figure 3

Figure 3 shows the cross tab and the familiar navigation panel.

/wp-content/uploads/2015/04/4chartoptions_685555.png

Figure 4

I click the chart shown in the upper right corner.  I hope up the panel in the middle and more chart options are shown.

/wp-content/uploads/2015/04/5charts_685556.png

Figure 5

Figure 5 shows the result of selecting a different chart type.

/wp-content/uploads/2015/04/6backtostart_685557.png

Figure 6

Figure 6 shows the result when I click “Back to Start” – similar to BEx.

/wp-content/uploads/2015/04/7info_685558.png

Figure 7

Figure 7 shows the familiar Information screen

Notice I didn’t do any scripting; I simply entered the system and the BEx query.  This could be the start of self-service for the business analyst using Design Studio, without any IT involvement.

Reference

Learn more May 4th at ASUG Annual Conference Pre-conference day – see ASUG Pre Conference 2015

To report this post you need to login first.

4 Comments

You must be Logged on to comment or reply to a post.

  1. Mustafa Bensan

    Hi Tammy,

    Thanks for the write-up.  I notice that the Information dialogue window shows the Current User as “UNKNOWN”.  Do you know if there is a reason for this?

    Mustafa.

    (0) 
    1. Tammy Powlas Post author

      Hi Mustafa – you have a keen eye.  I didn’t notice that.  I suspect it is a script issue with the template.  I will check next time I use it.

      (0) 
      1. Jeroen van der A

        nice writeup,

        regarding the UNKNOWN , my guess is that you ran the application locally. We noticed the same. when you run the report on BW portal it should be ok.

        best regards,

        Jeroen

        (0) 

Leave a Reply