When I was on boarded to my new SAP BPC 10.0 project. I was given the BPC Server login and asked to configure and connect to SAP BPC system. So I tried connecting to BPC system thru EPM  Add-in (MS Excel) Login. My desktop do not have pre-installed EPM Add-in so with the help of our basis team I followed certain steps. Due to the dependency on other team for configuring BPC EMP Add-In MS-Excell and the below issue I lost few project hours.I though this will be help to others and sharing to the community.

Step-1

Please log-on to the BPC server.

   1.JPG

         

Step-2

Select Planning and Consolidation administration

  2.JPG

Step-3

Down the EPM Add-In setup file to your local Disk

3.JPG

    

Step-4

After executing the EPMadd-in setup file I faced the below error.

Note: I encountered the following issue -Required “Microsoft Visual Basic for Application 2010” when I tried to installing the setup file (shared in Step-3).

4.JPG

Issue Root Cause: During the MS office installation my system administrator decided to do a lean/light installation (For Less disk space occupation and quicker installation time)

Solution for the issue:

1) Go to My Computer and thee Control Panel. And select as shown below.

2) Choose Uninstall or change a program.

3) Goto -Microsoft Office Professional. Select Change

Image-4.1

    4_1.JPG

Image-4.2

4_2.JPG

Image-4.3

4_3.JPG

Image-4.4

4_4.JPG

Image-4.5

4_5.JPG

Step-5

Now after doing the configuration shown in the step-4. I could see the EPM Office Add in Excel added to the Excel and portal shows me the updated links as below.

        Final_1.JPG

To report this post you need to login first.

14 Comments

You must be Logged on to comment or reply to a post.

  1. Sowmya Rakesh Acharya

    Good article Ashok. Can you please share a similar document for Windows 7 and Office 2013.You cannot change the control panel settings when it comes to Office 2013. I am stuck with an error “The Following pre requisites are required – Microsoft Visual Basic for Application 2013 or later”.

    Regards,

    Sowmya

    (0) 
    1. Ashok Babu Kumili Post author

      Hi Sowmya,

      My colleagues faced the similar issue in Window-7 and MS office 2013. The steps followed is same and they could fix this.

      Well a clue.

      1) If you have the admin prevelages in your computer

      2) Go to run command and type appwiz.cpl

      3) Find the MS office 2013

      4) Follow from the step-1 in the blob.

      Hope this is helpful.. Thank you

      (0) 

Leave a Reply