Skip to Content

Just like I did for Las Vegas (Blag’s recommended sessions for SAP TechEd Las Vegas 2012) I’m doing the same thing for SAP TechEd/Sapphire in Madrid. This are the list of sessions that I would attend if I was actually attending Madrid…and have some time for sessions 🙂

This time, the effort was even bigger, but I guess the reward of helping people to choose the right (according to me) sessions really worth it 😉

Event Session ID Title Type Speaker(s) Date Time
BEGINNER
SAP HANA
SAP TechEd 2012 EIM161 Modeling Basics for SAP HANA – Modeler and Information Composer Hands-On Workshop (2hr) Sorin Radulescu | Lori Vanourek 13/11/2012 10:45 a.m. – 12:45 p.m.
SAP TechEd 2012 ALM161 Operations in SAP HANA – Basics Hands-On Workshop (2hr) Matthias Kretschmer | Arne Arnold | Tomas Krojzl 13/11/2012 10:45 a.m. – 12:45 p.m.
SAP TechEd 2012 CD100 SAP HANA – Application Services Lecture (2hr) Thomas Jung 13/11/2012 10:45 a.m. – 12:45 p.m.
SAP TechEd 2012 TEC811 Integrating SAP HANA Into Your Landscape Q&A (1hr) Dennis Schwerer 13/11/2012 11:45 a.m. – 12:45 p.m.
SAP TechEd 2012 EIM106 SAP HANA – Data Provisioning for Replication with SAP and Non-SAP Applications Lecture (1hr) Joerg Hoffmeister 13/11/2012 02:30 p.m. – 03:30 p.m.
SAP TechEd 2012 TEC138 Real-Time Data Stream Analytics with SAP HANA Lecture (1hr) Andrej  Oparin 13/11/2012 02:30 p.m. – 03:30 p.m.
SAP TechEd 2012 TEC106 SAP NetWeaver AS ABAP for SAP HANA – The Future of the ABAP Platform Lecture (1hr) Andreas Wesselmann 13/11/2012 03:45 p.m. – 04:45 p.m.
SAP TechEd 2012 CD166 SAP HANA – SQL Script Basics and Troubleshooting Hands-On Workshop (2hr) Werner Steyn | Rich Heilman 14/11/2012 02:30 p.m. – 04:30 p.m.
SAP TechEd 2012 EIM120 Introduction to Big Data: SAP HANA and Hadoop in the Enterprise Context Lecture (1hr) Markus Fath 15/11/2012 03:30 p.m. – 04:30 p.m.
MOBILITY
SAP TechEd 2012 MOB100 Unwiring Your Enterprise with SAP Mobile Platform Lecture (1hr) Sami Lechner 13/11/2012 10:45 a.m. – 11:45 a.m.
SAP TechEd 2012 MOB101 Beyond Mobile Device Management with SAP Afaria Lecture (1hr) Mark Jordan | Martin Grasshoff 13/11/2012 12:00 p.m. – 01:00 p.m.
SAP TechEd 2012 MOB102 Developing Synchronized Mobile Apps with Sybase Unwired Platform Lecture (1hr) Gerhard Henig 13/11/2012 01:15 p.m. – 02:15 p.m.
SAP TechEd 2012 MOB160 Developing Cross-Platform Mobile Apps with Sybase Unwired Platform Hands-On Workshop (4hr) Venugopal N | Chris Jobson | David Fish | Paul Todd 13/11/2012 01:15 p.m. – 05:15 p.m.
CLOUD
SAP TechEd 2012 TEC815 SAP NetWeaver Cloud: Platform-as-a-Service for Application Development Q&A (1hr) Prasad Bhamidipati 13/11/2012 02:45 p.m. – 03:45 p.m.
SAP TechEd 2012 CD161 Building a Cloud App – Mobile iPhone and Business Apps Linked to Our Business Objects Hands-On Workshop (2hr) Werner Wolf | Fabio Fernandes | Thomas Groß-Bölting 13/11/2012 03:45 p.m. – 05:45 p.m.
SAP TechEd 2012 TEC115 SAP NetWeaver Cloud – Platform-as-a-Service for Application Development Lecture (1hr) Thomas Bieser 14/11/2012 12:15 p.m. – 01:15 p.m.
SAP TechEd 2012 CD813 Discover SAP NetWeaver Cloud from SAP Labs Q&A (1hr) Matthias Steiner | Jens Happe 14/11/2012 01:00 p.m. – 02:00 p.m.
SAP TechEd 2012 TEC117 Introduction to Cloud Solutions Powered by SAP HANA Lecture (1hr) Helmut Glaenzer 14/11/2012 06:00 p.m. – 07:00 p.m.
SAP TechEd 2012 CD208 Tapping into Open Source with SAP NetWeaver Cloud Lecture (2hr) Matthias Steiner | Krasimir Semerdzhiev 15/11/2012 11:00 a.m. – 01:00 p.m.
ABAP
SAP TechEd 2012 CD803 ABAP Development Tools in Eclipse Q&A (1hr) Sebastian Wolf 13/11/2012 11:45 a.m. – 12:45 p.m.
SAP TechEd 2012 CD805 ABAP Tools and Static Code Checks for Performance Q&A (1hr) Randolf Eilenberger 13/11/2012 12:45 p.m. – 01:45 p.m.
SAP TechEd 2012 CD101 The Brand-New ABAP Test Cockpit – A New Level of ABAP Quality Assurance Lecture (1hr) Boris Gebhardt | Timon Heer 13/11/2012 01:15 p.m. – 02:15 p.m.
SAP TechEd 2012 CD164 Modern ABAP with ABAP Development Tools for Eclipse Hands-On Workshop (4hr) Holger Janz | Christian Georgi | Gregor Wolf | Thomas Schulze zur Wiesch | Thomas Fiedler 13/11/2012 01:15 p.m. – 05:15 p.m.
DATABASES
SAP TechEd 2012 TEC805 Big Data Analytics Challenges and Solution Q&A (1hr) Kutay Kilic 13/11/2012 10:45 a.m. – 11:45 a.m.
SAP TechEd 2012 TEC119 SAP Sybase SQL Anywhere – Database for Embedded and Mobile Solutions Lecture (1hr) Peter Thawley 14/11/2012 04:45 p.m. – 05:45 p.m.
SAP TechEd 2012 TEC120 SAP Sybase Replication Server – Technical Overview Lecture (1hr) Bill Zhang 14/11/2012 06:00 p.m. – 07:00 p.m.
SAP TechEd 2012 TEC816 Understanding SAP Sybase ASE: Architecture, Ecosystem, and Use Cases Q&A (1hr) Sumit Kundu 14/11/2012 06:00 p.m. – 07:00 p.m.
SAP TechEd 2012 TEC121 SAP Sybase ASE – Transactional Database for SAP Software Lecture (1hr) Jan  Stallkamp 15/11/2012 11:00 a.m. – 12:00 p.m.
ANALYTICS
SAP TechEd 2012 AP102 Data Discovery with SAP HANA and SAP Visual Intelligence Lecture (1hr) Emmanuel Laborde 13/11/2012 02:30 p.m. – 03:30 p.m.
SAP TechEd 2012 AP161 Hands-On with SAP Visual Intelligence Hands-On Workshop (2hr) Paul Ekeland | David Poisson 14/11/2012 05:00 p.m. – 07:00 p.m.
CUSTOM DEVELOPMENT
SAP TechEd 2012 CD102 The UI Development Toolkit for HTML5 Lecture (1hr) Tim Back 13/11/2012 02:30 p.m. – 03:30 p.m.
SAP TechEd 2012 CD806 OData Service Development with SAP NetWeaver Gateway Q&A (1hr) Chris Whealy 13/11/2012 04:45 p.m. – 05:45 p.m.
SAP TechEd 2012 CD821 “Real-World” Applications with SAPUI5 and SAP NetWeaver Gateway Q&A (1hr) Michael Falk | Owen Pettiford 14/11/2012 06:00 p.m. – 07:00 p.m.
SAP TechEd 2012 CD809 Building Graphical Applications with SAP Visual Business Q&A (1hr) Martin Jaekle 15/11/2012 03:00 p.m. – 04:00 p.m.
INTERMEDIATE
SAP HANA
SAP TechEd 2012 SIS201 All You Need to Know About Security with SAP HANA Lecture (1hr) Holger Mack 13/11/2012 01:15 p.m. – 02:15 p.m.
SAP TechEd 2012 CD162 Accelerating ABAP Applications Using the Best Features in SAP HANA Hands-On Workshop (2hr) Tobias Wenner | Jasmin Gruschke 13/11/2012 01:15 p.m. – 03:15 p.m.
SAP TechEd 2012 CD816 SAP HANA SQL Script Q&A (1hr) Rich Heilman 14/11/2012 05:00 p.m. – 06:00 p.m.
SAP TechEd 2012 EIM260 Modeling in SAP HANA Hands-On Workshop (2hr) Werner Steyn | Joseph Zeinoun | Lori Vanourek | San Tran 16/11/2012 11:30 a.m. – 01:30 p.m.
MOBILITY
SAP TechEd 2012 MOB264 Build Mobile Applications on SAP Mobile Platform with Appcelerator Titanium Hands-On Workshop (2hr) Gilles Atlan | Robert Noce 13/11/2012 10:45 a.m. – 12:45 p.m.
SAP TechEd 2012 MOB261 Building Mobile Apps on SAP Mobile Platform with PhoneGap, Sencha, and HTML5 Hands-On Workshop (2hr) Venugopal N | Gilles Atlan | Robert Noce 14/11/2012 11:00 a.m. – 01:00 p.m.
SAP TechEd 2012 MOB260 Building Online Mobile Apps with Sybase Unwired Platform Hands-On Workshop (2hr) Boris Magocsi | Allan  Van Lelyveld 14/11/2012 05:00 p.m. – 07:00 p.m.
CLOUD
SAP TechEd 2012 CD261 Hands-On with SAP NetWeaver Cloud Hands-On Workshop (2hr) Timo Lakner | Peter Peshev 15/11/2012 02:30 p.m. – 04:30 p.m.
ABAP
SAP TechEd 2012 CD205 Boosting Your Performance – ABAP Dos and Don’ts Lecture (1hr) Randolf Eilenberger 13/11/2012 03:45 p.m. – 04:45 p.m.
SAP TechEd 2012 CD201 ABAP Development Tools for Eclipse – Develop Like Never Before Lecture (1hr) Christian Georgi | Thomas Fiedler 14/11/2012 11:00 a.m. – 12:00 p.m.
SAP TechEd 2012 CD268 Adapting Floorplan Manager and Web Dynpro for ABAP-Based User Interfaces Hands-On Workshop (4hr) Jens Boeckenhauer | Sascha Kiefer | Christian Günther | Regina Breuer 15/11/2012 02:30 p.m. – 06:30 p.m.
DATABASES
SAP TechEd 2012 EIM205 Implementing SAP NetWeaver BW on SAP HANA – Lessons Learned Lecture (2hr) Marc Hartz | Stefan Hoffmann 14/11/2012 04:45 p.m. – 06:45 p.m.
ANALYTICS
SAP TechEd 2012 AP265 Building Great Mobile Analytics Solutions on SAP BusinessObjects BI Hands-On Workshop (2hr) Karsten Ruf | viswanathan ramakrishnan 14/11/2012 11:00 a.m. – 01:00 p.m.
SAP TechEd 2012 AP260 World Premiere of SAP BusinessObjects Design Studio Hands-On Workshop (2hr) Eric Schemer | Christoph Albrecht 15/11/2012 02:30 p.m. – 04:30 p.m.
SAP TechEd 2012 AP204 Mobile Dashboards and SAP HANA Consumption Lecture (1hr) Fran̤ois Imberton 15/11/2012 03:30 p.m. Р04:30 p.m.
ADVANCED
SAP HANA
SAP TechEd 2012 ALM360 Operations in SAP HANA – Advanced Hands-On Workshop (2hr) Ralf Czekalla | Richard Bremer | Tomas Krojzl 15/11/2012 05:00 p.m. – 07:00 p.m.
CLOUD
SAP TechEd 2012 CD360 Build Delightful User Interfaces in the Cloud with SAP UI 5 Framework Hands-On Workshop (2hr) Ram Alon | Krasimir Semerdzhiev 15/11/2012 05:00 p.m. – 07:00 p.m.
DATABASES
SAP TechEd 2012 EIM301 Upgrading Your Business Warehouse to Run on SAP HANA Lecture (1hr) Roland Kramer 15/11/2012 02:15 p.m. – 03:15 p.m.

I hope you all had a great time in Madrid and please don’t forget to tweet, blog and post a lot of pictures! 😎

To report this post you need to login first.

5 Comments

You must be Logged on to comment or reply to a post.

    1. Manuel Canela

      Vitaliy,

      We just got back from Vegas Teched, we have started the installation of SAP BW on HANA. During the installation i am getting the request for software package ” RDBMS HANA Client” but i cannot find the DVD’s. Our application server is on a windows and HANA on Linux. Can you please provide the link were i can get the ‘ RDBMS HANA Client ” ?

      (0) 
    1. Alvaro Tejada Galindo Post author

      Ahmad:

      If you check my list you will find a lot of Hands-On Workshop (2hr) meaning that there are indeed many workshops in Madrid 🙂 Best think to do, just like I did is to download all session in Excel format and then apply the appropiate filters.

      Greetings,

      Blag.

      (0) 

Leave a Reply