Skip to Content

So…SAP TechEd Las Vegas is just around the corner…many sessions are scheduled and maybe, for a lot of people, this is going to be their first SAP TechEd Event…I remember when I had my first one back in 2007…I wasn’t really sure which sessions I should attend, so I attend a lot and but still missed some that I would be more than happy to attend…

That’s why, this year I took the big effort of downloading all sessions…read all the titles…sort them by topic and level…didn’t peek at the speakers as I didn’t want to choose “my friends” sessions only…

What I did, was choose the ones that I would attend myself if I had the time…which sadly…I don’t…but still will attend a couple.

Hope you enjoy the list and hope to meet you in one of this awesome sessions…BTW…don’t forget to update your Agenda Builder!

Session ID Title Type Speaker(s) Date Time
Beginner
SAP HANA
EIM116 Real-Time Financial Reporting – SAP HANA and SAP Landscape Transformation at DuPont Lecture (1hr) Peter McNulty 16/10/2012 10:15 a.m. – 11:15 a.m.
EIM120 Introduction to Big Data: SAP HANA and Hadoop in the Enterprise Context Lecture (1hr) Will Gardella 16/10/2012 10:15 a.m. – 11:15 a.m.
ALM105 SAP HANA – Operations, High Availability, and Data Center Readiness Lecture (1hr) Michael Eacrett 16/10/2012 10:15 a.m. – 11:15 a.m.
TEC1110 SAP Sybase IQ and SAP HANA Lecture (1hr) Courtney Claussen 16/10/2012 10:15 a.m. – 11:15 a.m.
CD100 SAP HANA – Application Services Lecture (2hr) Ron Silberstein | Thomas Jung 16/10/2012 10:15 a.m. – 12:15 p.m.
EIM109 Search-Based Applications on Unstructured Content in SAP HANA Lecture (1hr) Anthony Waite 18/10/2012 09:15 a.m. – 10:15 a.m.
TEC105 SAP HANA Database for SAP Business Suite Lecture (1hr) Oliver Nocon 16/10/2012 04:30 p.m. – 05:30 p.m.
CD163 SAP HANA – Application Services Basics Hands-On Workshop (2hr) Thomas Jung | Rich Heilman 16/10/2012 04:30 p.m. – 06:30 p.m.
TEC104 SAP HANA 101 – Technology Basics and Use Cases Lecture (1hr) Ingo Brenckmann 16/10/2012 02:00 p.m. – 03:00 p.m.
EIM106 SAP HANA – Data Provisioning for Replication with SAP and Non-SAP Applications Lecture (1hr) Prasad Illapani 16/10/2012 02:00 p.m. – 03:00 p.m.
AP102 Data Discovery with SAP HANA and SAP Visual Intelligence Lecture (1hr) Somya Kapoor | Emmanuel Laborde 16/10/2012 03:15 p.m. – 04:15 p.m.
AP112 Less Development Time with SAP HANA and SAP BusinessObjects BI Platform, Feature Pack 3 Lecture (1hr) Dennis Scoville 16/10/2012 04:30 p.m. – 05:30 p.m.
PMC101 Gaining Competitive Advantage with Operational Process Intelligence on SAP HANA Lecture (1hr) Harsh Jegadeesan 16/10/2012 04:30 p.m. – 05:30 p.m.
PMC103 Business Rules on SAP HANA Lecture (1hr) Harsh Jegadeesan 17/10/2012 09:15 a.m. – 10:15 a.m.
CD166 SAP HANA – SQL Script Basics and Troubleshooting Hands-On Workshop (2hr) Werner Steyn | Rich Heilman 17/10/2012 02:00 p.m. – 04:00 p.m.
EIM160 Landscape Transformation Replication Server – Real-Time Data Integration into SAP HANA Hands-On Workshop (2hr) Matt Kangas | Tobias Koebler | Tomas krojzl 17/10/2012 02:00 p.m. – 04:00 p.m.
ALM161 Operations in SAP HANA – Basics Hands-On Workshop (2hr) Ron Silberstein | Serge Muts | Tomas krojzl 16/10/2012 02:00 p.m. – 04:00 p.m.
AP103 In-Memory Data Discovery on SAP HANA – Overview, Key Innovations, and Road Map Lecture (1hr) Ken C Wong 16/10/2012 05:45 p.m. – 06:45 p.m.
EIM110 Managing Big Data with SAP HANA – Solution Strategy Lecture (1hr) Roman Rytov 16/10/2012 05:45 p.m. – 06:45 p.m.
EIM113 SAP Rapid Deployment Solutions for SAP HANA Lecture (1hr) Frank Densborn 16/10/2012 05:45 p.m. – 06:45 p.m.
TEC110 Integrating SAP HANA into Your Landscape Lecture (1hr) Matt Kangas 17/10/2012 08:00 a.m. – 09:00 a.m.
EIM161 Modeling Basics for SAP HANA – Modeler and Information Composer Hands-On Workshop (2hr) Lori Vanourek | Vishal Dhir | Henrique Pinto 16/10/2012 02:00 p.m. – 04:00 p.m.
Mobility
MOB104 Developing Cross-Platform Mobile Apps with Sybase Unwired Platform Lecture (1hr) David Fish 16/10/2012 11:30 a.m. – 12:30 p.m.
CD160 SAP NetWeaver Gateway Development for Beginners Hands-On Workshop (2hr) Jin Shin | Oliver Liemert 16/10/2012 02:00 p.m. – 04:00 p.m.
MOB101 Beyond Mobile Device Management with SAP Afaria Lecture (1hr) Mark Jordan 16/10/2012 02:00 p.m. – 03:00 p.m.
MOB160 Developing Cross-Platform Mobile Apps with Sybase Unwired Platform Hands-On Workshop (4hr) Venugopal N | Dan van Leeuwen | David Fish 16/10/2012 02:15 p.m. – 06:15 p.m.
MOB102 Developing Synchronized Mobile Apps with Sybase Unwired Platform Lecture (1hr) Venugopal N 16/10/2012 03:15 p.m. – 04:15 p.m.
MOB109 From ABAP to Mobile Development Lecture (1hr) Barbara Carmichael 16/10/2012 04:30 p.m. – 05:30 p.m.
MOB100 Unwiring Your Enterprise with SAP Mobile Platform Lecture (1hr) Sami Lechner 17/10/2012 04:30 p.m. – 05:30 p.m.
Cloud
CD110 REST – What’s It All About? Lecture (1hr) Sascha Wenninger 16/10/2012 05:45 p.m. – 06:45 p.m.
CD161 Building a Cloud App – Mobile iPhone and Business Apps Linked to Our Business Objects Hands-On Workshop (2hr) Werner Wolf | Leonardo De Araujo | Thomas Groß-Bölting 17/10/2012 10:30 a.m. – 12:30 p.m.
TEC117 Introduction to Cloud Solutions Powered by SAP HANA Lecture (1hr) Jose Velasco 17/10/2012 02:00 p.m. – 03:00 p.m.
CD102 The UI Development Toolkit for HTML5 Lecture (1hr) Michael Falk | Stefan Beck 16/10/2012 02:00 p.m. – 03:00 p.m.
ABAP
CD164 Modern ABAP with ABAP Development Tools for Eclipse Hands-On Workshop (4hr) Holger Janz | Michael Gutfleisch | Tobias Melcher 16/10/2012 02:15 p.m. – 06:15 p.m.
CD108 Reintroducing the Internet Communication Framework Lecture (1hr) Graham Robinson 16/10/2012 11:30 a.m. – 12:30 p.m.
CD101 The Brand-New ABAP Test Cockpit – A New Level of ABAP Quality Assurance Lecture (1hr) Boris Gebhardt 16/10/2012 11:30 a.m. – 12:30 p.m.
TEC106 SAP NetWeaver AS ABAP for SAP HANA – The Future of the ABAP Platform Lecture (1hr) Andreas Wesselmann 16/10/2012 05:45 p.m. – 06:45 p.m.
DataBases
TEC1111 Building Your Application Within SAP Sybase IQ Using User-Defined Functions Lecture (1hr) Richard Soundy 16/10/2012 11:30 a.m. – 12:30 p.m.
EIM102 SAP Data Services: Big Data Made Simple Lecture (1hr) Connie Chan 16/10/2012 11:30 a.m. – 12:30 p.m.
TEC101 Our Database Strategy Lecture (1hr) Prakash Darji 16/10/2012 11:30 a.m. – 12:30 p.m.
Custom Development
CD168 SAP Visual Business – A Framework to Build Graphical Applications Hands-On Workshop (2hr) Ralf Rath | Uwe Reimitz 16/10/2012 10:15 a.m. – 12:15 p.m.
Analytics
AP161 Hands-On with SAP Visual Intelligence Hands-On Workshop (2hr) Paul Ekeland | David Poisson | Manikandan Srinivasan 17/10/2012 08:00 a.m. – 10:00 a.m.
Intermediate
SAP HANA
TEC200 SAP HANA Road Map Lecture (1hr) Michael Eacrett 16/10/2012 03:15 p.m. – 04:15 p.m.
AP213 Make SAP HANA Matter – See Why HP is a Leader in Rapid-Deployment Solutions Lecture (1hr) Manoj Suvarna 16/10/2012 04:30 p.m. – 05:30 p.m.
EIM201 Architecture and Technology in SAP HANA Lecture (1hr) Ingo Brenckmann 16/10/2012 04:30 p.m. – 05:30 p.m.
EIM204 Applications Powered by SAP HANA Lecture (2hr) Glen Leslie | Jeffrey Holdeman 16/10/2012 04:30 p.m. – 06:30 p.m.
SIS201 All You Need to Know About Security with SAP HANA Lecture (1hr) Andrea Kristen 17/10/2012 09:15 a.m. – 10:15 a.m.
EIM208 Best Practices for a Smooth Data Mart Implementation in SAP HANA Lecture (1hr) Richard LeBlanc 17/10/2012 09:15 a.m. – 10:15 a.m.
AP266 Real-Time Data in SAP Business Planning and Consolidation on SAP HANA Hands-On Workshop (4hr) Zane Connally | Tom Chelednik | Jens Koerner 17/10/2012 02:15 p.m. – 06:15 p.m.
TEC204 How to Migrate to SAP HANA Lecture (2hr) Oliver Nocon | Volker Zirkel 17/10/2012 04:30 p.m. – 06:30 p.m.
EIM260 Modeling in SAP HANA Hands-On Workshop (2hr) Werner Steyn | Joseph Zeinoun | Lori Vanourek | Henrique Pinto 17/10/2012 04:30 p.m. – 06:30 p.m.
CD207 Developing on SAP HANA in the Ecosystem – A Platform for Outside Innovation Lecture (1hr) Michael Bechauf 18/10/2012 04:30 p.m. – 05:30 p.m.
Mobility
MOB264 Build Mobile Applications on SAP Mobile Platform with Appcelerator Titanium Hands-On Workshop (2hr) Gilles Atlan | Guru Shetti 16/10/2012 02:00 p.m. – 04:00 p.m.
MOB262 Building Synchronized Mobile Apps with Sybase Unwired Platform Hands-On Workshop (2hr) Dong Pan | Claudia Pacheco 16/10/2012 04:30 p.m. – 06:30 p.m.
CD267 Developing Applications with HTML5 Toolkit and SAP NetWeaver Gateway Hands-On Workshop (2hr) Stefan Beck | Peter Muessig 17/10/2012 08:00 a.m. – 10:00 a.m.
MOB261 Building Mobile Apps on SAP Mobile Platform with PhoneGap, Sencha, and HTML5 Hands-On Workshop (2hr) Venugopal N | Gilles Atlan | Guru Shetti 17/10/2012 08:00 a.m. – 12:00 p.m.
CD204 SAP NetWeaver Gateway and OData in Detail Lecture (2hr) Adi Kavaler | John Irvin | Stephan Herbert 17/10/2012 10:30 a.m. – 12:30 p.m.
MOB204 Building SAP Applications Using SAP NetWeaver Gateway and HTML5 Lecture (1hr) Ed Bourne 18/10/2012 05:45 p.m. – 06:45 p.m.
Cloud
CD260 The Sky’s the Limit – Cloud Single Sign-On and On-Premise Identity Federation Hands-On Workshop (2hr) Martin Raepple | Steven Taylor 16/10/2012 10:15 a.m. – 12:15 p.m.
CD261 Hands-On with SAP NetWeaver Cloud Hands-On Workshop (2hr) Steven Taylor | Lars Karg 17/10/2012 10:30 a.m. – 12:30 p.m.
ABAP
CD162 Accelerating ABAP Applications Using the Best Features in SAP HANA Hands-On Workshop (2hr) Tobias Wenner | Steffen Weinstock 16/10/2012 02:00 p.m. – 04:00 p.m.
CD266 Highlights and Latest Features of Web Dynpro for ABAP  Hands-On Workshop (2hr) Uwe Klinger | Michael ***** 16/10/2012 04:30 p.m. – 06:30 p.m.
CD201 ABAP Development Tools for Eclipse – Develop Like Never Before Lecture (1hr) Michael Gutfleisch 17/10/2012 08:00 a.m. – 09:00 a.m.
CD206 Enhancing ABAP Development Tools in Eclipse Lecture (1hr) Michael Schneider | Albrecht Gass 17/10/2012 09:15 a.m. – 10:15 a.m.
CD202 ABAP for SAP HANA: Building Business Applications Optimized for In-Memory Lecture (2hr) Wolfgang Weiss | Thorsten Schneider 17/10/2012 02:00 p.m. – 04:00 p.m.
CD265 ABAP Test and Troubleshooting Tools – Including New ABAP Test Cockpit Hands-On Workshop (4hr) Boris Gebhardt | Michael Schneider | Ekaterina Zavozina 17/10/2012 02:15 p.m. – 06:15 p.m.
CD268 Adapting Floorplan Manager and Web Dynpro for ABAP-Based User Interfaces Hands-On Workshop (4hr) Michael Kraeft | Dirk Becker | Uwe Klinger | Simon Hoeg 17/10/2012 02:15 p.m. – 06:15 p.m.
DataBases
TEC1200 Virtual Data Marts for Data Warehouses in SAP Sybase IQ Lecture (2hr) Joydeep Das | Anil Goel 16/10/2012 10:15 a.m. – 12:15 p.m.
TEC215 Technical Deep-Dive in a Column-Oriented In-Memory Database Lecture (2hr) Jürgen Müller 16/10/2012 04:30 p.m. – 06:30 p.m.
Analytics
AP200 SAP Predictive Analysis – Strategy and Road Map  Lecture (1hr) Vishwanath Belur | Reena Sethy 16/10/2012 04:30 p.m. – 05:30 p.m.
TEC206 Big Data Analytics – Challenges and Solutions Lecture (1hr) Kutay Kilic 17/10/2012 09:15 a.m. – 10:15 a.m.
Advanced
SAP HANA
EIM300 Migrating Your Business Warehouse to Run on SAP HANA Lecture (1hr) Sara Hollister 16/10/2012 05:45 p.m. – 06:45 p.m.
EIM301 Upgrading Your Business Warehouse to Run on SAP HANA Lecture (1hr) Roland Kramer 17/10/2012 02:00 p.m. – 03:00 p.m.
ALM360 Operations in SAP HANA – Advanced Hands-On Workshop (2hr) Serge Muts | Andrea Kristen | Tomas krojzl 17/10/2012 02:00 p.m. – 04:00 p.m.
EIM361 SAP NetWeaver BW on SAP HANA: Joining BW Data and SAP HANA Artifacts Hands-On Workshop (2hr) Rohit Kamath | Gabor Kovacs | Henrique Pinto 19/10/2012 10:30 a.m. – 12:30 p.m.
Cloud
CD360 Build Delightful User Interfaces in the Cloud with SAP UI 5 Framework Hands-On Workshop (2hr) Vitaly Vainer | Benjamin Wesson | Ifat Shwartz 17/10/2012 02:00 p.m. – 04:00 p.m
To report this post you need to login first.

2 Comments

You must be Logged on to comment or reply to a post.

Leave a Reply